Onafhankelijk onderzoek bevestigt: gerecycled kunststof levert milieuwinst op

Het gebruik van mechanisch gerecycled kunststof levert per gebruikte kilo een CO2-winst op van 2,6 tot 4,6 kilo, variërend naar type kunststof. Dit blijkt uit nieuw onderzoek dat CE Delft uitvoerde in opdracht van branchevereniging NRK Recycling. Het onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau onderzocht de klimaatwinst bij het gebruik van mechanisch gerecycled kunststof ten opzichte van nieuwe fossiele grondstoffen voor het maken van producten

230208 L2300800 Bweb Nieuwsbericht 1280X720px

Meer produceren met minder nieuwe grondstoffen

Bij Berdal geloven we dat ieder kunststofproduct altijd een grondstof is voor een nieuw product. Daarom gebruiken we sinds 1995 zoveel mogelijk gerecyclede materialen in onze productieprocessen. Ons eigen productie-afval wordt volledig hergebruikt als basis voor nieuwe producten. Hierdoor kunnen wij garanderen dat we werken met 100% gerecyclede grondstoffen als basis van onze bouwemmers, speciekuipen en bakken. Dit wordt doorlopend gewaarborgd door externe certificeringsinstituten en –audits. Zo dragen onze emmers, kuipen en bakken al sinds 2014 het Duitse milieukeurmerk Der Blaue Engel.

Gescheiden inzamelen voor hergebruik

Door minder kunststof te gebruiken, inzameling te versterken en het gebruik van gerecyclede grondstoffen verder te stimuleren werken wij aan een duurzamere bedrijfsvoering. In Europa belandt 85% van de kunststoffen na gebruik in de verbrandingsoven. Naast de verspilling van grondstoffen zorgt verbranding voor veel CO2-uitstoot. Door kunststof apart in te zamelen kan het worden hergebruikt. Zo werken we samen met recyclingbedrijven die granulaat maken van huishoudelijk afval.

Stimuleren duurzame innovatie

Door de samenwerking op te zoeken en deel te nemen aan initiatieven als PSP Projecten en - als enige kunststofproducent - het Plastic Pact komen we steeds een stapje dichterbij een circulaire economie. Als marktleider in Europa nemen we onze verantwoordelijkheid in de duurzame productie van bouwemmers, -kuipen en -bakken en blijven we het voortouw nemen in het verder verduurzamen van onze industrie.

Ga terug

230208 L2300800 Bweb Nieuwsbericht 1280X720px

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.